«®°·.¸.•°°·.¸.•°™ حـب وغرام ™°·.¸.•°°·.¸.•°®»

«®°·.¸.•°°·.¸.•°™ حـب وغرام ™°·.¸.•°°·.¸.•°®»
 
الرئيسيةالبوابةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 كنافه بالقشطه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
العالم
**::عضو فعال::**
**::عضو فعال::**


عدد الرسائل : 61
الدولة :
تاريخ التسجيل : 18/01/2008

مُساهمةموضوع: كنافه بالقشطه   الأربعاء أبريل 16, 2008 9:53 pm





المقادير:

1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه

للقشطه:
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه

للقطر:
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا


الطريقة:


تحضير القطر:
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا

نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق

نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما

تحضير القشطه:

ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا
نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه

تحضير الكنافه:

- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح

طريقه الخبز:

ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير
يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد

و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك

و بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
صفاء
**::المشرف العام::**


عدد الرسائل : 128
الدولة :
تاريخ التسجيل : 15/03/2008

مُساهمةموضوع: رد: كنافه بالقشطه   الجمعة أبريل 18, 2008 3:25 am

يا سلام شكلها بشهي
يسلمو الك العالم
تقبل مروري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
yousef
المدير العام
المدير العام
avatar

عدد الرسائل : 562
العمر : 33
الموقع : http://yousef-h14.ahlamontada.com
الدولة :
تاريخ التسجيل : 03/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: كنافه بالقشطه   الجمعة أبريل 18, 2008 4:40 pm

مشكوووووور كتير كتير أخ العالم على الطريقة الرائعة وعلؤ الصورة
ان شاء الله نرا منك الكثير من الصور الطرق الرائعة والمواضيع .
تقبل أجمل مروري
yousef

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://yousef-h14.ahlamontada.com
بحبك
**::عضو فعال::**
**::عضو فعال::**
avatar

عدد الرسائل : 51
الدولة :
تاريخ التسجيل : 06/01/2008

مُساهمةموضوع: رد: كنافه بالقشطه   السبت مايو 03, 2008 6:23 pm

مشكووور أخ العالم على الصورة وعلى الطريقة
تقبل مروري
بحبك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
كنافه بالقشطه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
«®°·.¸.•°°·.¸.•°™ حـب وغرام ™°·.¸.•°°·.¸.•°®» :: قسم منتديات الأثرية :: مطبخ حب وغرام-
انتقل الى: